Condicions d'ús i privacitat

1.- Titular i Responsable

El titular d’aquesta web i responsable del tractament és l’Institut Balear de la Dona (d’ara endavant el “Servei”), amb domicili a Carrer Aragó, 26, 07006 Palma, Illes Balears, Espanya.

Correu electrònic: ibdona@ibdona.caib.es
NIF: S-0711001-H

Delegació de Protecció de Dades: La Delegació de Protecció de Dades de l’Administració de la CAIB té la seva seu a la Conselleria de Presidència (Passeig de Sagrera, 2, 07012 Palma, Illes Balears, Espanya). L’ adreça electrònica de contacte és protecciodades@dpd.caib.es

L’ús del web atribueix la condició de persona usuària, i amb això acceptes els termes i condicions a continuació indicats: aquestes Condicions d’Ús i Privadesa i la nostra Política de Cookies.

 

1.2.- Acceptació

L’acceptació de les Condicions d’Ús i Privadesa del Servei és condició necessària per a l’ús de la nostra web.

Aquestes Condicions d’Ús i Privadesa regulen la recol·lecció, tractament i ús de la teva informació personal i no personal com a persona usuària del Servei, a partir de la data d’entrada en vigor que apareix a l’encapçalament. Així mateix, s’indiquen les condicions d’ús de la web i les seves funcions.

Per tractar les teves dades personals, el Servei compleix amb la legislació vigent, local i europea, així com la seva normativa de desenvolupament.

 

2.- Descripció i Ús del Servei

El Servei té com a finalitat analitzar i difondre informació sobre l’evolució dels indicadors relatius a la igualtat entre dones i homes, per millorar la planificació i avaluació de les polítiques públiques des de la perspectiva de gènere.

 

3.- Enllaços externs

Pot ser que el web enllaci cap a altres llocs web.

Tanmateix, no exercim cap tipus de control sobre aquests llocs ni els seus continguts, que en realitat estan subjectes als seus propis termes i condicions. Tampoc assumim cap associació o responsabilitat pels mateixos, ni garantim la seva disponibilitat tècnica, qualitat, fiabilitat, exactitud o veracitat.

 

4.- Propietat Intel·lectual i Industrial

El contingut i la informació del Servei (entre d’altres, marques, logotips, dades, text, imatge o codi informàtic), així com els elements de hardware o programari utilitzats per proporcionar tal contingut i informació, són propietat del Servei o bé disposa de les autoritzacions corresponents per al seu ús.

Per això i en virtut del que disposa la normativa nacional i europea sobre propietat intel·lectual es prohibeix la modificació, reproducció, duplicació, còpia, distribució, venda, revenda i altres formes d’explotació per a fins comercials o equivalents del Servei i del seu contingut.

Per a qualsevol altre ús del contingut del Servei necessites, amb caràcter previ i per escrit, el nostre consentiment o, segons el cas, dels autors del contingut.

 

5.- Contingut d’Usuari

Pots contribuir al Servei enviant-nos un missatge a la nostra adreça de correu electrònic i a través dels formularis de contacte disponibles al lloc web (en endavant “Contingut”).

Podem usar el teu Contingut de diferents maneres, com ara: mostrar-lo al lloc web, reformar-lo, traduir-lo a altres idiomes, editar-lo per aportar claredat, corregir errors, promocionar-lo o distribuir-lo, d’acord amb la llicència indicada en l’apartat anterior.

Això significa que el contingut continua sent teu, però el Servei, gràcies a aquesta llicència d’ús, pot: a) usar, reproduir, modificar, adaptar, traduir, distribuir i publicar el Contingut, crear obres derivades a partir d’ell, mostrar-lo i exhibir-lo en tot el món, per qualsevol mitjà conegut i per a qualsevol fi legítim; i b) usar el nom que enviïs en relació amb aquest Contingut.

No obstant això, el Servei es reserva el dret de no publicar aquells continguts o informacions que siguin falses o contràries als drets de tercers.

 

6.- Edat

En quant a l’ús de la web, declares que ets major d’edat i que disposes de la capacitat legal necessària per vincular-te per aquest acord i utilitzar el lloc de conformitat amb els seus termes i condicions, que comprens i reconeixes en la seva totalitat.

A més, afirmes disposar del consentiment i/o autorització legal dels tercers les dades i documents dels quals comparteixis a través de la web, especialment en el cas de menors d’edat.

Declares que tota la informació que proporciones per accedir al Servei, abans i durant la seva utilització, és veritable, completa i precisa.

 

7.- Protecció de dades

7.1.- Informació recopilada

La informació personal i no personal recollida canviarà en funció de l’ús que facis de la pàgina web i les seves característiques.

La informació personal i no personal recopilada ens arribarà per tres vies: 1) la recopilada automàticament, 2) la que ens proporcions voluntàriament i 3) la proporcionada per tercers.

 

7.1.1.- Dades recollides automàticament

Aquesta informació consistirà en:

● La recopilada mitjançant geletes o mecanismes similars emmagatzemats en el teu dispositiu, sempre amb el teu consentiment. Consulta la nostra Política de Galetes per a més informació.

● La IP des de la qual es realitza la connexió, el tipus de dispositiu usat i les seves característiques, la versió del sistema operatiu, el tipus de navegador, l’idioma, la data, el país, l’hora de la sol·licitud, la URL de referència o la xarxa mòbil emprada, entre d’altres.

● Dades d’ús del lloc i possibles errors detectats durant la seva utilització, com pàgines no trobades o visualitzacions errònies.

● A més, el Servei utilitza Google Analytics, un servei analític prestat per Google LLC amb domicili als Estats Units amb seu central el 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, Califòrnia 94043. Per a la prestació d’aquests serveis, aquests utilitzen galetes que recopilen la informació, inclosa l’adreça IP de cada persona usuària, que serà transmesa, tractada i emmagatzemada per Google en els termes fixats en la web www.google.com. Incloent la possible transmissió d’ aquesta informació a tercers per raons d’ exigència legal o quan aquests tercers processin la informació per compte de Google.

En qualsevol cas, pots inhabilitar les galetes de Google Analytics des d‘aquí .

 

7.1.2.- Dades proporcionades voluntàriament

T’informem que l’emplenament dels formularis té caràcter voluntari. Ara bé, si no emplenes els camps obligatoris (marcats amb un requerit o asterisc) l’ús d’algunes funcions del lloc no serà possible o es veurà limitat.

Les dades personals que ens facilitis quedaran incorporades i seran tractades en els fitxers titularitat del Servei, per tal de poder atendre les teves peticions.

Pots exercir en qualsevol moment els drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del teu tractament, oposició i portabilitat de les teves dades de caràcter personal mitjançant correu electrònic dirigit a: ibdona@ibdona.caib.es o a l’adreça postal: Carrer Aragó, 26, 07006 Palma, Illes Balears, Espanya.

Igualment podràs dirigir les teves sol·licituds d’exercici de drets a la Delegació de Protecció de Dades de l’Administració de la CAIB, mitjançant correu electrònic dirigit a protecciodades@dpd.caib.es o a l’adreça postal: Passeig de Sagrera, 2, 07012 Palma, Illes Balears, Espanya.

En tots dos casos hauràs d’identificar-te amb el teu nom i cognoms, i potser amb una còpia del teu DNI o ID nacional, si fos necessari.

En el cas que hagis atorgat el consentiment per a alguna finalitat específica, tens dret a retirar el consentiment en qualsevol moment, sense que això afecti la licitud del tractament basat en el consentiment previ a la seva retirada.

A més, si consideres que hi ha un problema amb la forma en què estem manejant les teves dades, pots dirigir les teves reclamacions a l’autoritat de protecció de dades que correspongui, resultant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades la indicada en el cas d’Espanya.

 

7.3.- Ús de les Dades

El Servei usarà les dades recopilades per a:

● Administrar i actualitzar el servei (sent la base legal el nostre interès legítim a mantenir i conservar el servei al dia i en bon estat).

● Atendre les teves peticions (sent la base legal el nostre interès legítim a respondre i resoldre les consultes de les persones que utilitzen el nostre Servei).

● Mantenir la seguretat del Servei, investigar activitats il·lícites, fer complir els nostres termes i condicions i ajudar els cossos i forces de seguretat de l’estat en el marc de les seves eventuals investigacions (sent la base legal el nostre interès legítim a garantir i mantenir la seguretat del Servei i de les persones que l’utilitzen).

Així mateix, el Servei podrà utilitzar la informació personal i no personal de les persones usuàries en forma de dades agregades i anònimes per mostrar-los a tercers. També podrà compartir estadístiques i la informació demogràfica sobre les persones usuàries i la seva utilització del Servei amb tercers. Res d’això permetrà a aquests tercers identificar-te personalment.

El Servei no fa servir decisions individuals automatitzades.

 

7.3.1.- En mails i formularis de contacte

La web del lloc compta amb un xifrat TLS que permet a la persona usuària l’enviament segur de les seves dades personals a través de formularis de contacte de tipus estàndard.

Les dades personals recollides seran objecte de tractament automatitzat i incorporades als corresponents fitxers del registre d’activitat i dels quals el Servei és titular.
En aquest sentit:

• Ens arribarà la teva IP, que serà usada per comprovar l’origen del missatge per tal d’oferir-te recomanacions adequades (per exemple presentar la informació en l’idioma correcte) i per detectar possibles irregularitats (per exemple possibles intents de ciberatac al Servei), així com dades relatives a la teva ISP.

• Així mateix, podràs facilitar-nos les teves dades a través de correu electrònic.

 

7.3.2.- En xarxes socials

Comptem amb perfils en algunes de les principals xarxes socials d’Internet, sent el Servei responsable del tractament en relació amb les dades publicades en les mateixes (per exemple, fotografies pujades pel Servei en les quals apareixen cares de persones).

Aquestes dades seran tractades segons la xarxa social als perfils corporatius. Així doncs, el Servei podrà informar, quan la llei no ho prohibeixi, a les persones que ens segueixen per qualsevol via que la xarxa social permeti sobre les seves activitats, així com prestar un servei personalitzat d’atenció a la persona usuària.

En cap cas extraiem dades de les xarxes socials, llevat que s’obtingués puntual i expressament el consentiment de la persona usuària per a això.

Quan a causa de la pròpia naturalesa de les xarxes socials, exercir els teus drets depengui de la modificació del teu perfil, t’ajudarem i aconsellarem en la mesura de les nostres possibilitats.

 

7.4.- Conservació de les dades

A continuació s’indiquen per quant temps es conserven les dades tractades pel Servei:

• Les dades desagregades seran conservades sense termini de supressió.

• Les dades personals recaptades pel Servei no seran mantingudes per més temps del necessari per a les finalitats del tractament. Si bé, es podran conservar durant períodes més llargs sempre que es tractin exclusivament amb finalitats d’arxiu d’interès públic, fins d’investigació científica i històrica o fins estadístics.

• Les dades de persones usuàries pujades pel Servei a pàgines i perfils en xarxes socials es conservaran des que la persona usuària ofereix el seu consentiment fins que el retira.

 

8.- Proveïdors de serveis i altres

Hi ha tercers que gestionen part del Servei.

A ells el Servei els exigeix que compleixin aquesta Política de Privadesa en el que els resulti aplicable i a més hauran de tenir la seva pròpia. No obstant això, el Servei no serà responsable del compliment d’aquesta política.

Sota algunes circumstàncies, el Servei podrà compartir, usar, preservar o divulgar informació personal amb tercers, de forma no agregada:
● Per prestar el Servei:

Els proveïdors de serveis que presten funcions en el nostre nom, com per exemple, l’allotjament web, el control d’estadístiques o el desenvolupament web, poden recopilar i tenir accés a la informació que els sigui necessària per desenvolupar les seves funcions, però no tenen permès compartir o utilitzar la informació per a cap altre propòsit.

● Per cooperar amb les autoritats competents:

Si creiem que és raonablement necessari per satisfer qualsevol llei, procés legal o interès legítim. En qualsevol cas, només proporcionarem la informació estrictament requerida.

 

9.- Responsabilitat

Fins on la llei ho permeti, el Servei no es fa responsable de: a) els errors o omissions en els continguts; b) la manca de disponibilitat del web.

 

10.- Modificacions

El Servei es reserva el dret d’efectuar sense previ avís les modificacions que consideri oportunes a la seva web, podent canviar, suprimir o afegir tant els continguts i serveis que es prestin a través de la mateixa com la forma en què aquests apareguin presentats.

D’altra banda, els presents termes i condicions podran canviar en qualsevol moment. Les modificacions entraran en vigor des del moment de la seva publicació.

 

11.- Cookies

Consulta la nostra Política de Cookies per conèixer l’ús que feim d’elles.

 

12.- Mesures de seguretat

El Servei adopta totes les mesures tècniques i organitzatives necessàries per
protegir la seguretat i integritat de la informació personal i no personal recopilada. Tant davant d’ accessos no autoritzats com la seva alteració, pèrdua o destrucció accidentals.

En tot cas, el Servei no pot garantir la seguretat absoluta de la informació recopilada, per la qual cosa has de col·laborar i utilitzar en tot moment el sentit comú sobre la informació compartida.

Entens i reconeixes que, fins i tot després de la seva eliminació, la informació personal i no personal pot romandre visible en caché o si altres persones usuàries l’han copiat o emmagatzemat.

 

13.- Accessibilitat

Els llocs web de les administracions públiques tenen el deure de complir els criteris d’accessibilitat indicats en el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic.

Aquesta normativa estableix una sèrie de característiques que tot portal Web ha de complir si vol ser accessible, servint a més com a base per a la Certificació d’Accessibilitat TIC (Accessibilitat Web) actualment vigent a Espanya.

Consulta la nostra Declaració de Responsabilitat per conèixer tots els detalls.

 

14.- Contacte

Si tens dubtes sobre aquestes Condicions d’Ús i Privadesa, contacta amb nosaltres a:

Correu electrònic: ibdona@ibdona.caib.es
Adreça: Carrer Aragó, 26, 07006 Palma, Illes Balears, Espanya.